Events

Ati Rudra Maha Yajna, Zagreb, Hrvatska, od 16. do 27. srpnja 2018

Uvod

English version of the website:
http://vedaunion.org/events/army/

Ati Rudra Maha Yajna (ARMY) smatra se najuzvišenijom duhovnom ponudom opisanom u Vedama. Ovu 11-dnevnu povoljnu ponudu služenja (kroz djelovanje) te obožavanja (kroz štovanje) na putu do prosvjetljenja (mudrosti) organiziraju poklonici Veda iz cijele Europe i svijeta – i prvi put u povijesti čovječanstva – ARMY će se održati na europskom tlu!

Kao krunski dragulj djelovanja Veda Union mreže, te uz blagoslove Bhagavana Sri Sathya Sai Babe, 2018. godina prekretnica je u našem duhovnom putovanju diljem Europe. Prva Ati Rudra Maha Yajna u Europi održat će se od 16. do 27. srpnja 2018. u Krnjaku (Karlovačka županija), nedaleko od Zagreba, Hrvatska.

(Sri) Rudram vrhovna je himna mira i središte svih Veda. To je izvor iz kojeg izviru sve sile. Kada smo povezani s izvorom, trebali bismo biti u središtu Univerzalne Svjesnosti; (kao) nepromjenljivi unutar promjenljivog. Usred trenutačne ljudske agonije, gubitka života, straha i razdvajanja obitelji i zemalja u Europi i izvan nje, moramo se okupiti i moliti, moramo ostati u duhovnom zajedništvu! To je namjera ove Yajne i pozivamo sve poklonike iz svijeta, pogotovo iz Europske Unije (uključujući i Rusiju te Veliku Britaniju) da nam se pridruže u ovom uzvišenom božanskom pozivu.

Ati Rudra Maha Yajna

Yajnu će predvoditi poznati vedski učenjak i učitelj, profesor B. S. Nanjunda Dixit iz Bangalorea, Indija, koji je predvodio dvije Ati Rudra Maha Yajne u božanskoj, fizičkoj prisutnosti Bhagavana Sri Sathye Sai Babe.

Lokacija

Mjesto Krnjak (Karlovačka županija), nedaleko od Zagreba, Hrvatska (80 km udaljenosti od zagrebačkog aerodroma).


Lokacija

Datum

Od utorka 16.7. 2018. do petka 27.7.2018.

Prijava

PRIJAVA ZATVORENA.

Duhovna praksa (sadhana)

Sve prijavljene ljubazno molimo da se pridržavaju sljedeće dnevne duhovne prakse (sadhane) u razdoblju od 18. ožujka do 16. srpnja 2018.:

  • Odvojite 30 minuta svaki dan za dnevne molitve (pogledajte dolje) bez ometanja drugim aktivnostima poput vožnje, obavljanja svakodnevnih zadataka i slično. Pridržavajte se točno određenog vremena i mjesta koliko je god to moguće.
  • Provodite strop nad željama reduciranjem osjetilnih ometanja, čuvanjem hrane, novca, vremena i energije te uz najdublje poštovanje prema pet elemenata prirode (voda, zrak, eter, zemlja, vatra).
  • U potpunosti se suzdržavajte od: alkohola, mesa, jaja i pušenja.
  • Pridržavajte se duhovne tišine u mjeri u kojoj je to moguće.

Dnevne molitve (predloženi oblik): 3 OMs, Ganapati Prarthana (Gananam Tva), 3 Gayatri, Sri Rudram, Durga Suktam, 3 Sai Gayatri, Kshama prarthana.

Preuzmite knjižicu mantri:
http://vedaunion.org/static/pdf/ARMY-Sadhana-Mantras.pdf

Smještaj i prijevoz na Yajnu


Lokacija smještaja

Koordinatori zaduženi za pojedine zemlje kontaktirat će sve prijavljene sudionike iz njihovih zemalja i urediti najprihvatljiviji smještaj. Pregled dostupnih smještajnih kapaciteta u blizini Krnjaka možete preuzeti odavde (vidi poveznicu ispod). Potrebno je unaprijed platiti smještaj (50% do 15.5., preostalo do 15.6.), u skladu sa specifikacijom u dokumentu.

Donacije

Sve one koji žele pridonijeti svojim radom, materijalom ili financijskom potporom molimo neka nas kontaktiraju na ovu e-mail adresu: army@vedaunion.org.

Često postavljana pitanja

Pročitajte sve u vezi događaja u sljedećem dokumentu:
Često postavljana pitanja

Country leads

Država Ime Email
Bosna in Hercegovina Želimir Milosević zelimir.milosevic@gmail.com
Hrvatska Borna Lulić borna.lulic@gmail.com
Indija Prabhakara Yellai pyellai@yahoo.com
Italija Fabio Gobbo sitaram23@libero.it
Mađarska Ildikó Győri ildi.gyori@gmail.com
Njemačka Marlene Hildebrandt marlene.marie.hildebrandt@googlemail.com
Rusija Alexandra Koptelova koptelova.am@gmail.com
Srbija Spomenka Simeunović Marki spomenkasmarki@gmail.com
Slovenija Vojko Kercan vojko@vedaunion.org
Švicarska Stefano Pedrazzi pedrazzistefano@gmail.com
Turska Taya Kahraman apocryphataya@gmail.com
SAD Pavan Jella pavan.jella@gmail.com

Obavijesti i ažuriranja

Više informacija

Ova internetska stranica redovito će se nadopunjavati novim detaljima, npr. o smještaju i prehrani, točnoj lokaciji i slično. Za sva dodatna pitanja molimo pišite na: army@vedaunion.org.